Oulu, ole hyvä!

Euroopan kulttuuripääkaupunkikisan voittaminen on parasta, mitä Oululle on tapahtunut vähään aikaan. Se antaa meille mahdollisuuden näyttää maailmalle, mitä me olemme ja mitä meillä osataan. Samalla se on mahdollisuus kehittää Oulun ja Pohjois-Suomen kulttuurielämää ja elinvoimaa.

Ihminen ei elä pelkästä leivästä. Kulttuuri on tärkeä hyvinvointi- ja asumisviihtyvyystekijä. On tärkeää, että kulttuuripääkaupunkius näkyy myönteisesti kaikkien oululaisten elämässä.

Luoviin aloihin panostaminen luo uutta työtä sekä houkuttelee asukkaita ja matkailijoita. Kulttuuripääkaupunkiprojektiin sijoitetut eurot maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti. Valtuuston on sitouduttava kulttuurin rahoitukseen ja olosuhteiden kehittämiseen. Toivottavasti esimerkiksi Pikisaaren koulukäytöstä vapautuneisiin tiloihin saadaan luotua eläväinen kaupunkikulttuurin keskus.

Oulu ei voi menestyä, jos käännymme sisäänpäin. Vaikka erimielisyydet kuuluvat politiikkaa, niin toivottavasti uusi valtuusto kykenee löytämään yhteisen tulevaisuuskuvan Oululle. Siihen kuvaan ei voi kuulua muukalaisviha, ympäristöasioiden sivuuttaminen tai kulttuurivastaisuus.

Oulu ei voi kukoistaa, elleivät kaupunkilaiset voi hyvin. Meidän on pyrittävä estämään koronan aiheuttaman pahoinvoinnin ja oppimisvajeiden syveneminen ja pitkittyminen. Koronan jälleenrakennuksen onnistuminen ratkaisee pitkälti sen, kuinka hyvin Oululla menee tulevina vuosina. Erityisesti mielenterveyspalveluihin sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin on nyt välttämätöntä satsata.

Kaupungin talous ei voi olla vahva, jos asukkaat eivät voi hyvin. Talouden pitkän aikavälin tasapainon kannalta olennaista on pitää huolta kaupungin elinvoimasta, työllisyydestä ja asukkaiden hyvinvoinnista.

Oulun pitää olla hyvä kaupunki kaikille, ei harvoille. Muista käydä äänestämässä, minua voi äänestää Oulussa numerolla 179.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *