Kuntavaalit käydään 13.6. ja ennakkoäänestys on 26.5.-8.6. Olen ehdolla kuntavaaleissa Oulussa, Vasemmistoliiton listalla numerolla 179.

Oulu on minulle rakas kotikaupunki. Olen syntynyt ja kasvanut Oulunsalossa, opiskellut Oulun yliopistossa ja juureni ovat tukevasti Pohjois-Pohjanmaalla. Elämäni jakautuu nykyisin Oulun ja Helsingin välille ja asun Oulun Välivainiolla.

Olen ollut mukana Oulun kuntapolitiikassa 12 vuotta. Olen ollut aktiivinen ja kantaaottava luottamushenkilö. Haluan edelleen vaikuttaa Oulun suuntaan. Näen, että kuntapäätöksenteolla on suuri merkitys arjen sujuvuuden ja ihmisten tasa-arvon toteutumisen kannalta. Hyvinvointivaltio tulee (tai ei tule) todeksi pitkälti nimenomaan kunnissa. Näen, että seuraavan valtuustokauden tärkeitä asioita Oulussa ovat erityisesti mielenterveyspalveluiden parantaminen, koronan aiheuttamien hyvinvointi- ja oppimisvajeiden paikkaaminen sekä työllisyyden vahvistaminen. Haluan rakentaa Oulua, joka on hyvä kaikille, ei harvoille.

Kymmenen käskyäni Oululle kuuluvat:

1. Oulu, pidä huolta asukkaistesi terveydestä ja hyvinvoinnista!
2. Oulu, ole kulttuurikaupunki!
3. Oulu, vähennä päästöjä!
4. Oulu, vaali luonnon monimuotoisuutta!
5. Oulu, sijoita lapsiin ja nuoriin!
6. Oulu, arvosta koulutusta!
7. Oulu, ole hyvä työnantaja!
8. Oulu, satsaa työllisyyden hoitoon!
9. Oulu, varmista edullinen koti kaikille!
10. Oulu, ole kansainvälinen ja avoin!

Kuntavaaleissa on kyse arjen asioista. Kuntapolitiikka vaikuttaa meihin jokaiseen. On väliä, ketkä asioistamme päättävät ja mitkä ovat valtuuston poliittiset voimasuhteet. Vasemmistoliitto on tällä hetkellä Oulun kolmanneksi suurin puolue yhdentoista valtuutetun voimin, ja kesäkuun vaalien jälkeen olemme toivottavasti entistä vahvempia.

Me Vasemmistossa haluamme, että Oulu on jatkossakin innovatiivinen ja elinvoimainen kaupunki, johon mahtuu erilaisia ihmisiä. Oulu voi olla vahva ja kehittyvä kaupunki vain, jos me pidämme huolta ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista. Erilaiset muutostrendit haastavat kaupungin toimintaa ja taloutta. Kestävä kuntatalous syntyy, kun pidämme huolen ihmisten hyvinvoinnista, osaamisesta ja työllisyydestä.

Tutustu Oulun Vasemmiston vaaliohjelmaan täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *